duminică, 19 septembrie 2010

Tutorial Filigree Mokume Gane

Deoarece acest tutorial este creatia mea originala si il ofer gratuit, va rog sa nu-l postati pe blogurile voastre sau alte site-uri fara acordul meu iar cand faceti lucrari dupa acest tutorial va rog sa faceti trimitere catre acesta postare. Va multumesc pentru intelegere.


1. Materiale necesare:
-         2 nuanţe de polimer pentru degrade si o nuanţă pentru bază
-         Cuttere rotunde
-         Vopsea acrilică
-         Penson pentru vopsea
-         Extruder
-         Lamă pentru tăiat
-         Maşină pentru paste


2. Se framanta bine materialul si se întind 2 foi la setarea cea mai mare a maşinii de paste

3. Se taie rondele folosint cutterul cu diametrul cel mai mic, sau se poate folosi extruderul pentru a taia rondelele

4. Din rondelele obtinute se face un baston alternand cele două culori si se rulează pe masă pănă când ajunge la diametrul interior al extruderului

5. Tubul obţinut se montează în extruder. Dacă nu încape, se mai rulează pe blatul de lucru până când acesta intră uşor în extruder iar firele obţinute se taie la dimensiuni egale.


Dupa cum se observa modelul se afla in interiorul firelor extrudate

6. Se formeaza melcisorii, care dupa ce sunt montati, se transfera pe foaia de polimer pe care am pregatit-o ca suport si se taie cu cutterul rotund. Piesele astfel obtinute se coc respectand specificatiile producatorului (110 gr C, 30 min)


7.  După coacere şi răcire, piesele obtinute se pictează cu vopsea acrilică si apoi se sterg cu o lavetă umedă, inainte ca vopseaua acrilica sa se usuce.

8. Dupa ce se usuca complet vopseaua care a ramas intre pliuri, piesele se jmirgheluiesc până când se obţine modelul dorit. Pentru mine este ca un Kinder Surprise.

16 comentarii:

  1. Un tutorial explicit ,pe intelesul tuturor.
    Nota 10 cu +

    RăspundețiȘtergere
  2. superb. multumesc pt un tutorial asa de simplu. la cat mai multe.

    Diana

    RăspundețiȘtergere
  3. Super explicatii!!! Super tutorial!!! Multumesc mult!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. uau, multumim tare mult pt tutorial. mi-au placut cerceii la nebunie si eram tare curioasa cum se fac. din pacate nu o sa pot face nimic asemanator pt ca nu am nici extruder nici cuttere rotunde si caut de mama focului asa ceva. la cuttere ma refer caci extruderul e f scump si pur si simplu nu imi mai permit sa investesc atata :(. chiar ca e buna comparatia cu kinderul :))

    RăspundețiȘtergere
  5. oa.. intr-adevar ai aparatura :"> momentan nu imi permit dar am sa mi cumpar cu prima ocazie.. si sa stii ca merita sa faci reteta de la mine :D spor si pofta buna!!

    RăspundețiȘtergere
  6. EXCELENT tutorialul! Mi-ai facut pofta de fimoit....dupa aproape un an de pauza :)
    FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc fetelor si ma bucur ca v-am facut pofta de fimoit :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari, Carmen!!!! Excelent tutorial!

    LaVee, cauta extruder si cutter(de oice forma) pe ebay... eu de acolo am luat la preturi ok.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hello! E super tutorialul tau! Felicitari!

    Acum ceva vreme am incercat sa fac asa ceva dar mi s-au rupt discurile extruderului :(( Asta pentru ca am luat unul mai ieftinut, la vreo 30 de lei, sa-l testez... N-a fost bun decat de-o joaca mica si atat (cel de metal de la Makin`s). Acum vreau sa-mi iau unul mai rezistent si... vroiam sa te intreb pe tine daca acesta verde e ok. Scrie pe net despre el ca ar fi profi... dar... e destul de scump si as vrea sa aflu intai parerea cuiva care il foloseste :D Daca esti draguta :)

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. extruderul este mai mult decat OK. Il folosesc de ceva timp si nu am avut probleme. In plus, merge foarte usor comparativ cu extruderele ieftine unde pistonul trebuie impins. Dupa parerea mea, face toti banii. Oricum inainte de a folosi extruderul, polimerul trebuie incalzit foarte bine si eventual foloseste varianta soft a polimerului

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc pentru raspuns, Carmen! Esti draguta :) Am cautat pe net si l-am gasit intr-un loc de vanzare cu 115 lei. E multicel dar faci lucruri faine cu el.

    RăspundețiȘtergere
  12. multumim pentru tutorial! super >:D<

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte frumos. si foarte bine facut tutorialul. cum un extruder mi se pare destul de scump, am incercat sa-l inlocuiesc cu altceva. si tot cautand eu prin casa cu ce as putea inlocui extruderul, m-am oprit la seringile gradate de la panadol. crezi ca rezultatul are aceeasi grosime? tu poti face o comparatie, avand deja extruder. am folosit plastelina play-doh pentru verificare si a fost ok. singurul inconvenient e ca nu pot face mai multe firicele odata, ci numai unul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mihaela, nu am in casa decat seringa dozatoare de la Nurofen. Ca si comparatie orificiul este o idee mai mic decat ce am folosit la extruder. Oricum, parerea mea este ca nu se merita sa te chinui cu o seringa. Dureaza o vesnicie pana cand reusesti sa o umpli si apoi ce scoti din seringa nu prea iti ajunge. Plastilina play-doh este pe baza de apa si este mult mai moale decat polimerul...si deci si incarcarea seringii este mult mai facila. Cel mai indicat ar fi sa investesti intr-un extruder. Se gasesc si variante mai ieftine de extruder (undeva la 30 lei) si sunt mai mult decat suficiente pentru o utilizare sporadica. Daca vrei sa folosesti intensiv extruderul, atunci investesti in unul ca cel din tutorial. Este mult mai scump (undeva pe la 100 lei), dar face toti banii.

    RăspundețiȘtergere
  15. multumesc pentru raspuns. aseara am incercat sa fac cu cea de panadol (e similara celei de la nurofen, doar putin mai lunga) si m-am chinuit...acum incerc sa gasesc pe cineva sa-mi faca un extruder. de aceea mai am o rugaminte la tine: imi poti spune te rog ce dimensiuni are? adica poti face cateva poze cu extruderul tau langa o rigla? ma intereseaza lungimea si diametrul tubului. merci inca o data.

    RăspundețiȘtergere