duminică, 28 august 2011

Rasina Crystal Glass Cleopatre

Acum o luna am primit cadou de ziua mea rasina Crystal Glass Cleopatre. Pachetul contine doua recipiente de rasina, un recipient de intaritor, o spatula si o masura cu gradatie. Un lucru care trebuie precizat: rasina nu se gaseste la magazinele de profil de la noi din tara.



Din motive personale nu am reusit sa o testez decat recent si marturisesc ca pe langa faptul ca mi-a dat ceva emotii comparativ cu Rayher (rasina pe care am utilizat-o pana acum) are cateva plusuri iar unul dintre ele este faptul ca formeza extrem de putine bule de aer care se indeparteaza relativ usor si care sunt aproape insesizabile la turnare in matrita.  Mi-a placut faptul ca in faza intermediara uscarii rasina este extrem de elastica (se prezinta ca un silicon) fiind foarte facila indepartarea rasinii care a curs pe marginea pieselor. Rasina cursa am indepartat-o cu mana prin rupere. Dupa intarirea completa rasina devine foarte dura, sticloasa si extrem de rezistenta la zgariere si solicitari mecanice. Un alt lucru care mi-a placut foarte mult a fost faptul ca este complet inodora si banuiesc ca din acest motiv mai putine substante volatile si deci mai putin toxica.
Ce nu mi-a placut a fost timpul extrem de mare pentru a ajunge la consistenta necesara aplicarii pe piesele de polimer (4-5 ore) si timpul si mai mare pentru a se usca complet (48 h).

Cateva piese glazurate cu rasina Crystal Glass Cleopatre



Un comentariu:

  1. I'm impressed, I must say. Seldom do I encounter a blog that's both educatіvе and entertaining, and let me tell you, yοu've hit the nail on the head. The problem is something which too few people are speaking intelligently about. Now i'm νery happy that I stumbled acroѕѕ this іn
    my sеarch for ѕomеthing cоncerning this.
    Here is my homepage - Obsidian Crystal

    RăspundețiȘtergere