luni, 13 februarie 2012

Tutorial camee din rasina

Deoarece acest tutorial este creatia mea originala si il ofer gratuit, va rog sa nu-l postati pe blogurile voastre sau alte site-uri fara acordul meu iar cand realizati lucrari dupa acest tutorial va rog sa faceti trimitere catre acesta postare. Va multumesc pentru intelegere.

Asa cum scrie si in titlul postarii, astazi invatam sa confectionam camee din rasina epoxidica, si nu orice fel de rasina ci rasina care ni s-a ingalbenit in borcane si nu mai putem sa o folosim la nici un alt fel de proiect (cum ar fi acoperirea pieselor din lut polimeric)
Pentru realizarea acestui lucru, avem nevoie de niste molduri cu camee sau puteti sa va confectionati singuri matritele, varianta pe care de altfel am si preferat-o deoarece aveam in casa tot ce era necesar.

1. Pentru matrite am utilizat 3 camee
 2. Pentru realizarea matritei aveti nevoie de cauciuc siliconic modelabil. Este un cauciuc care are o reactie rapida in numai 3 minute iar in 5 minute poate fi luat de pe model. Este ideal pentru realizarea matritelor mici, redand cu fidelitate modelul original. Matritele obtinute sunt destul de elastice putand fi utilizate cu rasina, lut polimeric si pot fi chiar coapte in cuptor (am testat personal). Probabil ca mai sunt si alte utilizari dar in momendul de fata nu-mi vine nimic in minte
    Deci pentru realizarea matritei se amesteca foarte bine cele 2 parti componente ale cauciucului siliconic, dupa care se ia mulajul la camee.

 3. Cat timp se intaresc mulajele, preparam rasina epoxidica. Am folosit rasina epoxidica de la Rayher, pe care o utilizam pentru a glazura piesele din lut polimeric, dar care in timp s-a ingalbenit in flacoanele originale si nu mai pot sa o utilizez la nici un proiect. Se vede si in fotografie cat este de galbena. Dupa ce am amestecat foarte bine cele doua componente, am adaugat vopsea acrilica de culoare alba. Nu este nevoie decat de o picatura sau doua in functie de cantitatea de rasina epoxidica preparata.

 
 4. Intre timp s-au intarit si matritele mele. Ta Da !!!...nu-i asa ca sunt frumoase?
 5. Acum urmeaza partea distractiva. Cu amestecul de rasina de culoare alba, umplem modelul matritei, avand grija sa patrunda in toate santurile. Pentru aceasta ne putem ajutam de o scobitoare. Mai departe, baza o vom umple cu rasina de alta culoare fie imediat fie a doua zi dupa ce s-a uscat primul strat. Deoarece este pentru prima data cand fac astfel de experimente, am ales ca o baza sa o umplu acum cu rasina de o nuanta mai inchisa, iar celelalte doua matrite le voi termina mai tarziu, dupa ce se va usca primul strat.
Sper sa-mi iasa cameele. Maine revin cu fotografii si va mai povestesc

10 comentarii:

  1. Super idee! Imi plac mult si cameele folosite :) Sunt sigura ca o sa iasa experimentul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Monica. Si eu sper din tot sufletul sa-mi iasa cameele frumos. Pasii sunt cei enumerati acum sa vedem daca am avut mana buna

    RăspundețiȘtergere
  3. La 22 de saptamani vin cu brosa :). Vad eu cum o confectionez pana atunci

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase,multumim de tutorial.M-ar interesa unde se gaseste cauciucul siliconic?Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am dat o cautare pe google si am gasit...e destul de scump.Tu tot lichid ai folosit??

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am utilizat cauciuc siliconic modelabil, pe care l-am achizitionat de la complexart: http://www.complexart.ro/cauciuc-siliconic-modelabil-rtv-530-500-gr.html Se gaseste acolo si un filmulet de prezentare. In mod normal pentru detalii fine se utilizeaza cauciuc siliconic lichid, dar pentru proiectele mele mi s-a parut mult mai avantajos cel modelabil

    RăspundețiȘtergere
  7. poate faceti va rog un tutorial legat si de matrite pt sapun . Ma pcup cu asa ceva dar din pacate nu gasesc sa cumpar ce vreau .multumesc. Facebook- Savin Amalia .

    RăspundețiȘtergere
  8. In mod normal matrite pentru sapun se gasesc pe http://www.etsy.com/ foarte multe si foarte diversificate. Chiar sunt vanzatori specializati pe asa ceva. Pentru a confectiona o matrita este nevoie de cauciuc siliconic de turnare si materialul dupa care doriti sa faceti mulajul. In rest cum se toarna cauciucul siliconic si cum se degazeaza, se gasesc tutoriale foarte multe pe net si chiar filmulete pe youtube. Exista si la noi cineva care toarna matrite. Gasiti pe facebook http://www.facebook.com/profile.php?id=100003588575918 poate va ajuta mai mult in ce aveti nevoie

    RăspundețiȘtergere